marți, 11 martie 2008

zodia mea

Sagetator

Animalul nascut sub semnul Sagatatorului are reale valeitati de cercetator, aptitudine data de faptul ca semnul este unul mobil, aceasta trasatura fiind dublata de o personalitate puternica, masculina pe care o transmite si celor din jurul sau. Aceste din urma caracteristici sunt determinate de Foc, elementul care guverneaza zodia Sagetatorului. Nativul este foarte energic, are un spirit activ si se bucura la orice gest, iar atitudinea lui curioasa il face sa accepte orice provocare de explorare a locurilor noi. Nu este timorat sau stresat cand este vorba de a face o calatorie, de a merge cu masina.
Este partenerul de joaca ideal pentru copiii, mai ales pentru cei la fel de jucausi si activi ca acest animal, facand tot felul de nazbatii si gimbuslucuri. Adora sa isi petreaca timpul in spatii cat mai largi, aerisite unde se vor desfasura in voie. Sa nu va mire daca il veti vedea ca se joaca intreaga zi, fara sa ii fie foame. Va avea nevoie dor de un vas cu apa, din care va bea doar cand isi va aminti sau cand va dori sa se relaxeze putin.
Caracter sociabil, isi face cu usurinta prieteni, indiferent daca sunt animale sau oameni. Daca animalul dumneavoastra este in zodia Sagetator si este de talie mica, va fi o incantare sa il vedeti in anturajul unuia mai mare decat el. Va face orice ii sta in putinta sa ii atraga atentia, adoptand o atitudine curioasa dar si jucausa in acelasi timp. In schimb, cel de talie mare manifesta un comportament nobil fata de cei mai mici.
Are o privire curioasa, cercetatoare care va imbuna pana si cea mai petrificata inima. Increderea in fortele si calitatile proprii, gandirea pozitiva si treaza, credincios si iubitor, fac din acest nativ un companion desavarsit. Daruieste iubire fara a cere foarte multe in schimb. Stapanaul ideal este cel nascut sub acelasi semn zodiacal. Acesta va trebui sa invete de la stapanul lui ca totul are o limita si ca o sanatate buna putem avea numai daca avem grija de trupul nostru. Are nevoie de disciplina din acest punct de vedere. Stapanul va trebui sa invete de la animalul sau sa se adapteze din punct de vedere psihic la toate situatiile pe care ti le ofera viata.
Vesele si active, aceste animale de companie sunt foarte inteligente si curajoase. Pot fi cu usutinta numite "clovni" tocmai datorita veseliei si dispozitiei lor. Sunt in stare sa faca orice pentru a-si inveseli stapanul sau pe cei in compania carora se afla. Isi pierd cu usurinta simtul masurii incercand sa inveseleasca atmosfera, supra-solicitand de multe ori, in ciuda faptului ca sunt foarte inteligente.
Se lasa cu greu dresate si raspund numai la gesturi severe, pentru ca orice altfel de gest sau de atitudine pentru ei inseamana joaca. Sunt foarte iubitoare si din aceste motiv va vor arata mereu cat de incantate
sunt ca fac parte din familia dumneavoastra. Energia pe care o au ii va face greu de stapanit in locurile inchise, cum ar fi apartamentul. Se vor cere in permanenta afara si sunt in stare sa oboseasca un stapan cu
plimbarile, astfel incat in cele din urma e mai bine sa il lasati sa stea cat doreste el. Sa fiti linistit ca va veni acasa cand va pica de oboseala. Este mult prea credincios si iubeste caminul si familia, astfel incat nu va da emotii ca ar fugi. Curios din fire, va prefera sa faca o excursie la munte decat sa mearga la mare. Acolo va avea loc suficient sa exploreze tinuturile, sa hoinareasca, sa caute, sa fie un mic detectiv. Ce anume doreste sa descopere, numai el va sti!
Este bine de stiut ca un stapan care are in grija un astfel de nativ sa fie atent la alimentatia animalului sau pentru ca acesti nativi au o sensibilitate la ficat. Ar fi bine sa ii feriti de grasimi si dulciuri.

Cainii din zodia Sagetator sunt foarte fermi, curajosi si norocosi. Vrednic si destoinic, capabil de a acorda incredere sunt cainii cei mai potriviti care sa lucreze cu orbii. Veseli si energici, inveselesc totul in jurul lor printr-o multime de lucruri hazlii pe care le fac. Cei de talie mare sunt mai rezervati decat cei mici, iar catelusa care va avea pui in acest semn zodiacal va fi foarte obosita de cei mici.

Niciun comentariu: