marți, 11 martie 2008

Extrem de prietenos, el va intampina persoanele straine ca pe niste prieteni foarte vechi. Intregul corp pare sa se scuture de bucurie la gandul ca te va intampina cand intri in casa. Mai mult, parca iti si zambesc.
Putin neindemanatici, au tendinta sa tranteasca la pamant lucrurile din casa in cursa lor nebuna de a se distra. Ochii ii sunt stralucitori si vioi, plini de o neliniste care le pune stapanire pe intregul corp. Adora sa alerge – cu cat mai repede, cu atat mai bine. Chiar si atunci cand nu ei sunt cei care produc deplasarea, tot se bucura – este cainele pe care il veti vedea foarte fericit in spatele unei motociclete.
Urmariti-i comportamentul atunci cand este tachinat. Starea de sanatate este in general buna, nu este deloc un caine bolnavicios. Pentru ca este un gurmand, va avea tendinta sa manance mai mult decat ii trebuie. Este neindemanatic, insa dornic sa invete. Se comporta ca un clovn – adora sa invete smecherii si sa se dea mare cu ce a invatat, pentru a fi admirat. Nu se va supune decat atunci cand va vrea. Iar niste aplauze entuziaste nu strica niciodata.
Nu suporta sa fie lasat singur sau inchis intr-o camera atunci cand in casa sunt musafiri si are nevoie de oameni in jurul lui, nu de jucarii. Daca este ignorat atunci cand te intampina, se va indeparta cu coada intre picioare, trist. Are o nevoie disperata de iubire, iar tu esti pentru el intregul univers! Natura lui jucausa il va face agreabil pentru toate persoanele care iti vor calca pragul.
In zilele dificile si fara soare va face tot posibilul sa te faca sa zambesti si sa te umple de buna dispozitie. Chiar daca uneori aveti impresia ca nu este prea inteligent, va inselati, doar comportamentul lui repezit il baga in incurcaturi.
Catelul sagetator va alerga dupa coada lui chiar si atunci cand devine adult. Este demn de toata increderea si un foarte bun companion de joaca pentru copii. In cazul in care familia trebuie sa se mute intr-un alt camin, asta nu va constitui o problema pentru el, deoarece se adapteaza foarte repede.

Niciun comentariu: